Petit Palais

 
Gick till Petit Palais en dag.
 
 
Tillsammans med den här snyggingen såklart.
 
 
Hej! Ser arg ut. :(
 
 
Vi gick på en utställning vid namn Paris 1900, om världsutställningen och så. Helt knäppt med alla enorma palats och grejer som byggdes bara för att rivas ner efteråt. Knäppt även med de som fick stå kvar, som Petit Palais självt liksom. Bara "nu bygger vi ett slott här så alla ser hur coola vi är och kallar det för det lilla palatset fast det är stort och bygger ett ännu större på andra sidan gatan wohoo".
 
 
Intressant iaf. Sen åkte vi till Belleville. Det berättar jag om en annan dag! Puss
 
Went to Petit Palais with E and viewed an exhibition called Paris 1900.

REGARDE pt 1

Plåtade med Alice för ett tag sedan! Sista Parisplåtningen, iaf för denna gång. Vi kom fram till att vi ville göra ngt gatufotoinspirerat. Paris framställs ju jämt som världens mest glamorösa och glittrande stad där allt är såå vackert, men för varje snirklig balkong finns en gränd som stinker urin, en hemlös människa i ett gatuhörn, ett nerspytt säte i metron. Ni fattar kanske. Så det var väl ungefär det vi siktade på, ngt som inte var så klyschigt och fashionabelt. Plus att vi ville ta snygga porträtt då.
 
Model: Alice Jardesten (alicejardesten.blogg.se) // Photographer: Sanna Tedeborg (me)
 
 
 
 
 
 
 

En flytt.

Hejhej! I går flyttade jag från Paris. Oj minsann. För en och halv månad sedan, ungefär, var jag tvungen att bestämma ifall jag skulle förlänga mitt lägenhetskontrakt eller ej, och jag tänkte att jag nog ville se annat än betong sten asfalt arrangerade parker ett tag. Har haft fem mkt bra månader med massor av upptåg och Paris är ju helt fantastiskt, men nu känner jag mig redo för nya äventyr. Börjar med en sommar i Gbg. Sverige den här tiden på året <3 Bästa jag vet.
Puss!
 
Moved from Paris yesterday! About one and a half month ago I had to decide whether to keep my apartment or not over the summer, and I decided to move back to Sweden. Wanted to see some other things than concrete and asphalt for a while. It's been five amazing months in an amazing city but now I feel ready for new adventures. And Sweden this time of year is one of my fav things in life.
 

Mardi soir.

 
 
 
Park+beer+Angelique+Elias=<3

Hiroshi Sugimoto @ Palais de Tokyo

 
Ända sen jag flyttade till Paris har jag velat gå på Palais de Tokyo. I går blev det äntligen av!
 
 
Möttes av bildäck. Palais de Tokyo har mest utställningar med nutida konst av alla sorter, om jag har fattat det rätt.
 
 
Mitt sällskap för dagen bestod av denne eminente gosse.
 
 
Vi började med att titta på en gratis attraktion. Det var som en verkstad/samlingsplats för konstnärer och andra. Massvis av liksom banderoller överallt med ofärdiga meningar. Och bildäck då!
 
 
Vårt slutgiltiga mål var emellertid Hiroshi Sugimoto-utställningen. Vi tänkte oss att det skulle vara en fotoutställning (HS har bl a fått Hasselbladspriset en gång) men så var det inte visade det sig.
 
 
I stället var det som en hopfantiserad dokumentation över jordens undergång, eller snarare ett antal dokumentationer. Utställningens "grund" var en serie brev från olika människor, som alla föreställde den sista människan på jorden och som alla berättade olika historier om hur mänskligheten utplånats. Till varje brev hörde lite rekvisita, olika objekt som hängde ihop med brevskrivarens liv och död. Lite svårt att förklara! Men intressant och trots det ödesmättade temat var det hela gjort med humor och ironi och blev därmed aldrig tråkigt.
 
 
 
 
HS hade bara använt sig av naturligt ljus hela utställningen igenom, och Palais de Tokyo är öppet till midnatt varje dag, så när solen gick ner fick man använda sig av ficklampor. Ljus kan verkligen ändra helt hur man uppfattar saker (jämför de tre första bilderna precis här ovan med de två sista).
 
Summa summarum: udda utställning som jag tyckte mycket om.
 
Viewed a Hiroshi Sugimoto exhibition with Elias at Palais de Tokyo. The subject was the end of the world, and there was a number of letters that told one story each, and objects that belonged to each letter. Very interesting and even funny from time to time.
 

N'aies pas peur bébé agrippe-toi

 
 
 
Parkdagar soldagar hallondagar hångeldagar läsdagar rosédagar
 
Park days sunny days raspberry days making out days reading days rosé days

Mod'Art International

 
Häromdan hamnade jag och E på modevisning, inbjudna av Alice som var modell! Modevisningen anordnades av Mod'Art, en mode- och designskola i Paris, och kläderna var skapade av sistaårselever som designat varsin kollektion. Kul vare.
 
 
 
 
 
 
 
 
The other day Alice invited me and E to this fashion show held by Mod'Art, a fashion and design school in Paris.

Je cherche en vain la porte exacte je cherche en vain le mot exit

 
 
 
 
Sista dan min familj var här: Belleville, parkpromenad och pizza i Latinkvarteren. Tycker pappa och J ser rätt coola ut på första bilden alltså, som ett tvåmannaband.
 
Pictures from last Thursday, last day in Paris for my family.

Show me your eyes and I'll show you my tears, show me your dreams and I'll show you my sweat

 
E är här! <3
 
 
 
Sak vi hunnit göra hittills: dricka champagne & äta jordgubbar med grädde i parken vid Trocadéro.
 
 
 
Och lite annat. Vi var på modevisning i går! Ska berätta om den snart. Puss
 
E is back in Paris <3

S'il vous plaît

 
 
 
 
 
Onsdag x 5. Översta bilden måste ändå vara den mest ultimat klyschiga Parisbild jag någonsin tagit. Gillar den ändå.
 
Wednesday x 5.

"I thought you'd never say hello" she said, "you look like the silent type"

 
Häromdan gjorde mamma, lillebror och jag en utflykt upp i Eiffeltornet. Höjdrädda pappa fick stå kvar på marken.
 
 
 
 
 
 
Är väldigt anti såna här turistgrejer i vanliga fall. Liksom, tänk alla som åker till Paris och bara gör sånt här. Typ 1 åker upp i Eiffeltornet 2 kollar in Triumfbågen 3 köper parfym på Lafayette. O s v, ni fattar. Stod några amerikaner framför oss i kön som pratade om hur skönt det var att få första punkten på the bucket list avklarad. Man bara va? När jag kommer till nya ställen gillar jag att promenera lite på måfå, sitta i en park och kolla på folk, ta en bärs. Sånt.
I alla fall. Fin utsikt och så! I dag får jag världens bästaste besök i min lilla lya <3
 
From the other day when mom, my little brother and I went to the top of the Eiffel tower.

Regn & fotboll

 
 
 
 
Hejhej. Här är bilder från i tisdags. Vi vandrade runt på stan i massivt ösregn, och hängde på hippodromen i Boulogne på kvällen. Min lillebror hade alltså fotboll och fotbollsskor med sig på flyget, så himla go. Så han spelade en stund och blev totallerig om benen och sen var vi inlåsta innanför grindarna ett tag men det löste ju sig.
 
Tuesday's pictures. A seriously rainy day in the city and then some football in Boulogne.

Rêveries

 
 
Har ju haft min familj på besök de senaste dagarna. Här är ett par bilder på min fina lillebror. Puss
 
So my family's been visiting me for a few days. Here's a couple of pictures of my little brother.

Melodicadagen

 
 
 
 
 
Så här såg min lördag ut! En mkt trevlig och varm dag. Alice och jag hängde på stan, Al köpte en melodica (!) och jag fick ett par skor gratis p g a lyckliga omständigheter. Vi träffade även en del andra trevliga personer och drack en massa rosé, först vid Seine, sen vid Canal Saint-Martin. Liiivet.
 
Min familj är här och hälsar på just nu så vi hörs om några dar. Puss
 
Photos from last Saturday, such a great day! Alice bought a melodica (!) and I got a pair of shoes for free. And we drank lots of wine :-) Right now my family's in town so cya in a couple of days.

Where dancers scraped the tears up off the streets

 
En ensam man i ett fönster. I förrgår picknickade jag med Alice och såg två helt vitklädda nunnor på vägen hem. Intressant. Och sen inträffade en kattincident:
 
 
 
Det här lilla djuret satt nämligen i min korridor helt plötsligt. Ingen aning om varifrån den kom, kanske var den vilse? :-( Den smet in i mitt rum i alla fall och det tog ca 10 minuter av lockande och knuffande innan min granne till slut kom till undsättning och lyckades lyfta ut den i korridoren igen. Försökte hitta någon som kunde veta var denna katt bodde men misslyckades. Hoppas den hittade hem sen iaf.
 
A man in a window & a cat that I found in my corridor the other night. I hope it found its way back home.

Point du jour

 
De senaste två dagarna har jag gått på ett par olika marknader i närheten, först i Auteuil, sen på Marché Point du jour på Avenue de Versailles, troligen döpt efter blomsteraffären på samma gata. Letade egentligen efter billiga sommarskor men kom därifrån med en drös bilder istället. Älskar marknader iaf.
 
Parisian markets are the best. In the past two days I've been to two different ones in my neighbourhood, first in Auteuil and then at Avenue de Versailles.
 
 
 
 
 

Mauvais garçons.

 
Hej hej, här kommer telefonbilder från maj.
 
 
Först en från Sverige när jag sov bredvid världens finaste. Och sen åkte jag hem och firade Parissolen med ett pain au chocolat.
 
 
1. Cool som 17 en sommardag. 2. Efter att ha släppt av Gaël på Gare de l'Est för ett par veckor sen tog jag bussen hemåt, men hoppade av nedanför Montmartre och spontanpromenerade omkring ett tag.
 
 
Slutligen en tant och ett citat om frihet + rue des Mauvais garçons. Är det där man ska bo?
 
May through my phone.

Rue Jouvenet med mera.

 
 
 
 
Hej! I dag är det soool och jag ska ligga i gräset i en park heela dan och läsa Madame Bovary och sånt. Här är lite djupa svartvita bilder så länge. Puss!
 
The sun is out! And I'm off to the park. In the meantime, here's a couple of deep black and white photos. Cya!